Test din HPFI-afbryder ved sommertid

​Er din HFI- eller HPFI-afbryder mere end 10 år gammel, er der risiko for, at den ikke fungerer. Derfor er det vigtigt at teste afbryderen to gange årligt. En god huskeregel er, at man skal teste den, når vi går over til henholdsvis sommer- og vintertid.

De fleste husstande har en HFI- eller HPFI-afbryder, men 36% af danskerne tester den aldrig. HFI-/HPFI-afbryderen fungerer bedst, hvis den jævnligt "motioneres". Hvis afbryderen er mere end 10 år gammel, er der yderligere grund til at teste den ofte. En undersøgelse lavet af Sikkerhedsstyrelsen viser, at hver 8. afbryder, der er mere end 10 år gammel, ikke kobler ud som den skal. Derfor anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at man tester sin afbryder to gange om året. Så er man sikker på, at den virker, hvis der opstår en elektrisk fejl.

​Når man tester en HFI-/HPFI-afbryder, slukkes der for strømmen i dele af eller i hele huset og dermed også for fx video og elektriske ure. Derfor er det oplagt at teste HFI-/HPFI-afbryderen, når man alligevel skal justere disse apparater ved overgangen fra vinter- til sommertid og omvendt. Man tester HFI- eller HPFI-afbryderen ved at trykke på prøveknappen, som er mærket med et "T".

- Hvis en HFI- eller HPFI-afbryder ikke kobler ud første gang, når man trykker på prøveknappen, skal man kontakte sin el-installatør. Fra 1994 har det været et krav, at alle nye boliger skal have en HPFI-afbryder. Det er en autoriseret el-installatør, som skal montere den i boligen.

Uddrag fra Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

​Kontakt os her:

Vi er en autoriseret el-installatør, som gør hverdagen lettere, sikrere og samtidig sparer på energien.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​AUTORISERET EL ApS   /   Fabriksvangen 19, 3550 Slangerup   /   Tlf.: 47 33 44 88   /   E-mail: post@autoriseret-el.dk   /   CVR: 26163439